Fructele uscate din categoria oleaginoase, precum nucile, fisticul, migdalele, arahidele, alunele sau caju, sunt o sursă bogată de nutriente, ele sunt pline de minerale și vitamine esențiale pentru organism. Este recomandat să le incluzi în dieta ta zilnică pentru a beneficia de aceste proprietăți nutritive.
Nucile sunt bogate în acid alfa-linoleic, acizi grași omega 3, proteine, fibre, magneziu și fosfor. Ele au proprietăți anti-inflamatorii și sunt considerate un super aliment pentru inimă, contribuind la menținerea unei greutăți sănătoase.
Fisticul este recunoscut pentru conținutul său scăzut de calorii și grăsimi în comparație cu alte fructe oleaginoase. Este o sursă importantă de vitamina B6, mangan și cupru, având beneficii pentru sănătatea inimii.
Migdalele sunt o excelentă sursă de calciu, conțin cea mai mare cantitate din toate fructele uscate. De asemenea, sunt bogate în proteine, fibre, vitamina E, cupru și magneziu. Acestea combat inflamațiile, contribuie la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și îmbunătățesc sănătatea inimii.