Deliciul cu banane și zahăr ars este un desert delicios, parfumat și ușor de preparat, care nu necesită mult timp sau pricepere. Poate fi făcut cu puține ingrediente și poate impresiona chiar și pe cei mai mari iubitori de dulciuri.
Pentru a pregăti blatul, veți avea nevoie de 7 banane, 3 ouă, 1/2 ceașcă de ulei, 1/2 ceașcă de zahăr, 2 cești de făină, 1 linguriță de scorțișoară și 1 linguriță de esență de rom. Pentru topping, veți avea nevoie de 1/2 pachet de unt și 1 ceașcă de zahăr brun (puteți folosi și zahăr alb).
Pentru a pregăti compoziția blatului, zdrobiți 5 din cele 7 banane într-un bol, adăugând uleiul, zahărul, ouăle, făina, scorțișoara și esența de rom, amestecând până la omogenizare.
Topiți untul și zahărul brun într-un vas, până când se caramelizază. Turnați amestecul într-o tavă și așezați feliile de banane peste zahărul topit.
Turnați compoziția de blat peste bananele și celelalte ingrediente și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute. După ce este gata, răsturnați desertul în alt vas, lăsând partea de sus în jos, tăiați-l în bucăți și serviți-l.