Cum se prepara Păstăi cu usturoi – Mâncarea savuroasă de vară:
Curăță și spală bine fasolea.
Toacă mărunt câțiva căței de usturoi, apoi pune-i la călit în ulei de floarea soarelui, într-o cratiță mare și înaltă. Adaugă și păstăile în cratiță.
Lasă-le la rumenit puțin, apoi adaugă apă cât să le acopere. Condimentează cu sare și piper, apoi acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert, aproximativ 20-30 minute maxim.
Într-un mojar, pune câțiva căței și puțină sare. Presează bine usturoiul, apoi adaugă puțin ulei de floarea soarelui și amestecă bine până obții un mujdei.
După ce fasolea a fiert și apa a scăzut, adaugă puțină boia. Boiaua este opțională, dacă nu îți place, nu pune.
Peste fasolea gătită, adaugă o lingură de mujdei și puțin mărar tocat mărunt. Amestecă pentru a se întrepătrunde aromele.
Păstăile cu usturoi sunt gata pentru a fi savurate. Mâncarea se poate consuma atât caldă, cât și rece.
Poftă bună!
Păstăi cu usturoi – Mâncarea savuroasă de vară

0:00