Cum se prepara Penne cu pesto – Reteta rapida si gustoasa de paste cu arome proaspete:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare, pana devin al dente. Scurge-le bine, dar pastreaza cateva linguri de apa de la fiert.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline si, daca doresti o aroma mai intensa, caleste rapid catelul de usturoi zdrobit. Opreste focul si indeparteaza usturoiul inainte sa se rumeneasca prea tare.
Adauga pesto-ul peste uleiul cald si amesteca usor. Daca sosul este prea gros, adauga putin din apa pastrata de la fiertul pastelor pentru a subtia sosul.
Adauga pastele scurse in tigaie peste sosul de pesto si amesteca bine pana cand sunt complet acoperite de sos. Presara parmezan ras si amesteca.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste pastele calde, iar daca mai vrei, presara parmezan ras deasupra si decoreaza cu rosii cherry taiate.
Penne cu pesto sunt gata in doar cateva minute si sunt perfecte pentru un pranz sau o cina rapida si sanatoasa. Pofta buna!
Penne cu pesto – Reteta rapida si gustoasa de paste cu arome proaspete

0:00