Cum se prepara Plăcinta rulată cu brânză – Rețeta simplă ca în copilărie:
Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor.
Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și puțin ulei.
Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteza. Încorporează și restul de ulei.
Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit până își dublează volumul.
Într-un bol mare, fărămițează telemeaua, adaugă brânza de vaci și ouăle. Amestecă bine toate ingredientele și, dacă mai e nevoie, potrivește gustul cu sare.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat și împarte-l în două porții egale. Întinde fiecare bucată în strat subțire și picură puțin ulei pe toată suprafața. Pune jumătate din compoziția de brânză și întinde-o pe tot aluatul. Rulează strâns aluatul până la jumătate, apoi rulează-l din cealaltă parte ca să obții un rulou dublu. Procedează la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.
Unge cu ulei și tapetează cu puțină făină o tavă de copt și așază plăcinta în ea.
În bolul în care a fost brânza, sparge un ou și amestecă bine, luând de pe margini brânza rămasă. Adaugă puțin ulei și amestecă, apoi toarnă compoziția peste plăcintă și unge-o pe toată suprafața.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, pentru aproximativ o oră.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta la răcit.
Este foarte gustoasă și spornică.
Plăcintă rulată cu brânză – Rețeta simplă ca în copilărie

0:00