Prăjitura Maria este un desert delicios potrivit pentru orice sărbătoare. Poate fi pregătită cu ocazia zilei de nume a Sfintei Maria, pentru a-i surprinde plăcut pe cei care își sărbătoresc onomastica. Este un desert apreciat de toți iubitorii de dulciuri și se prepară rapid, fiind pe placul tuturor.
Ingrediente pentru crema:
– 4 gălbenușuri
– 400 ml lapte dulce
– Un vârf de cuțit de sare
– 100 grame zahăr
– 40 grame făină albă de grâu
– 200 smântână pentru frișcă (minim 20% grăsime)
– 4 grame gelatină granule
– 20 grame apă
Ingrediente pentru blat:
- 4 albușuri
– 100 grame nucă măcinată
– 100 grame zahăr
– 25 grame făină albă de grâu
– Un vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru stratul de biscuiți:
– 12 biscuiți Petit Beurre
– 2-3 linguri de lapte
Ingrediente pentru glazură:
– 100 grame smântână pentru frișcă
– 100 grame ciocolată cu minim 45% cacao
Pentru decor:
– Nuci prăjite cu puțină sare
Mod de preparare:
Începem prin a sparge ouăle și a separa albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă consistentă. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până obținem o compoziție omogenă. Incorporăm nucă măcinată și făină, amestecând ușor de jos în sus.
Turnăm compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și coacem la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Între timp, pregătim crema caramel cu lapte. După ce blatul este copt și răcit, îl așezăm peste hârtia de copt în tava.
Batem smântâna și o incorporăm în cremă. Topim gelatina și o adăugăm treptat în cremă. Turnăm crema peste blatul din tavă și nivelăm. Trecem biscuiții prin lapte și îi așezăm peste cremă. Lăsăm prăjitura la rece până pregătim glazura.
Această prăjitură Maria este un deliciu pe care îl poți pregăti cu drag pentru cei dragi în zilele de sărbătoare.