Astăzi am pregătit niște delicioase strudele din aluat foietaj cu budincă de vanilie și vișine, îndulcite cu tablete pe bază de zaharină. Acestea merg și fără zahăr. 😋
Pentru a pregăti această rețetă de strudel cu budincă de vanilie și vișine, avem nevoie de următoarele ingrediente:
1 pachet de aluat foietaj Bella (800g)
3 plicuri de praf de budincă cu aromă de vanilie
1 litru de lapte
500g de vișine fără sâmburi
8+6 tablete de indulcitor de la Lidl
300ml de apă
Mod de preparare pentru rețeta de strudel din aluat foietaj cu budincă de vanilie și vișine:
Începem prin a lăsa aluatul să se dezghețe.
Punem 800ml de lapte la fiert.
Amestecăm 200ml de lapte cu 2 plicuri de budincă.
Când laptele a început să fiarbă, îl dăm deoparte, adăugăm indulcitorul și budinca, amestecând cu un tel. Apoi punem din nou pe flacără și amestecăm continuu până se îngroașă.
Punem vișinele la foc cu 200ml de apă și 6 tablete de indulcitor. Când au început să fiarbă, turnăm 1 plic de budincă amestecat cu 100ml de apă. Amestecăm cu o paletă până se îngroașă.
Acoperim budincile cu folie și le lăsăm să se răcească. Preîncălzim cuptorul la 200°.
Intindem aluatul, îl tăiem în 4, punem budinca de vanilie pe mijloc, deasupra punem budinca de vișine, apoi tragem părțile peste parte formând un sul, presând capetele cu degetele pentru a se lipi. Așezăm în tavă tapetată cu hârtie de copt, facem câteva crestături, ungem cu ou și dăm la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Temperatura de coacere este 200°.
Lăsăm strudelul să se răcească, îl portionăm și îl mâncăm cu plăcere, deoarece nu se simte lipsa zahărului. Poftă bună! 🤗
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră “Strudel din aluat foietaj cu budincă de vanilie și vișine”, nu uita să îi faci un review.