De la bun inceput spun ca nu e nimic complicat, doar ca trebuie un pic de rabdare.Am inceput cu mousse-ul de capsuni
Mousse de capsuni : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece.Am scos capsunile din congelator le-am pus intr-o cratita si am asezat-o pe foc, am lasat sa se decongeleze, apoi am adaugat si cele 2 linguri de lapte condensat, am amestecat bine si am lasat sa dea in doua trei clocote, apoi am blenduit totul si compozitia obtinuta am trecut-o printr-o sita deasa.Intr-un castron de inox am pus ouale, le-am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat smatana, ciocolata si compozitia de capsuni, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu cu un tel pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat galatina hidratata. Am luat forma mai mare de silicon, cea care seamana cu un gogosar, am turnat din compozitie in forma cam pana la jumatatea formei, restul de compozitie l-am impartit in formele mici. Aici fiecare jongleaza cu ce forme de silicon are, nu trebuie neaparat sa fie aceleasi forme.Am gata formele pentru 1 ora la congelator.
Mousse de ciocolata neagra : M-am apucat sa fac acest mousse dupa ce a trecut o ora de cand am bagat formele la congelator.
Tort Valentina- capsuni si ciocolata

0:00